7 места около Harmony Hills, които да посетите

Harmony Hills**** е разположен на ключово място в близост до Варна и курортните комплекси на града, като едновременно с това е изключително близко до най-големите забележителности на Северното Черноморие. Вижте 7 от тях!№1 Варна

Морската Столица със сигурност предлага всичко, от което бихте имали нужда. Атракции, исторически забележителности, музеи, ресторанти, барове и места за шопинг. Със сигурност посетете обновения пешеходен ринг на града, пристанищната зона и Морската градина, която е най-големият парк в страната. През лятото заведенията по крайбрежната алея задават ритъма на нощна Варна, а централната зона на града кипи от живот!

Празникът на Варна е на 16ти август. Ако сте решили почивката Ви в Harmony Hills да е точно тогава, задължително станете част от празненствата!

№2 Калиакра

Най-известното място на Черноморието безспорно е Калиакра. Магнетичният полуостров, населяван още от древни времена, е един от символите на България. Намира се само на 12км. северно от Каварна.

№3 Залив Болата

Болата е един от най-красивите плажове у нас. Невероятният залив предлага чудесна гледка, чиста и прохладна вода. Ако сте на Северното Черноморие, то това със сигурност е задължителна дестинация!

№4 Балчик и Дворецът с градината

Ботаническата градина и Дворецът в Балчик са място, което не може да пропуснете! Само на около 20км. северно от Harmony Hills малкото морско градче ще ви посрещне с отворени обятия. След като се насладите на красотите в Двореца и ботаническата градина, може да продължите разходката си по крайбрежната алея.

№5 Яйлата, Камен Бряг и Тюленово

Името ‘Яйла‘ е от тюрски произход и на български означава ‘високо пасище’. Именно това представлява и районът – високи отвесни скали, разкриващи феноменална гледка към Черно Море. Разходката в този район със сигурност ще отнеме доста от ресурса на картата памет в телефона ви. 🙂

Легендата разказва, че на Яйлата прекарал последните си дни римският поет Овидий, заточен в град Томи (дн. Кюстенджа) от император Август. Приятелите му го измъкнали от град Томи с кораб.Овидий се приютил в залива на Яйлата и бил укрит от местното население.

Резерватът се намира на 2 км южно от Камен Бряг  и представлява  тераса с площ 300 декара, отделена от морето с 50-60 метрови скални масиви.

№6 Дуранкулак

Дуранкулак има два плажа – Северен и Южен. Северния стига до румънската граница, а Южният – до Крапец. На северният могат да се видят останките от потъналия кораб „Ана Мария”, заседнал през 60-те години в района.

В района е Дуранкулашкото езеро, на което са открити едни от най-древните останки от живот на планетата.

№7 Фарът в Шабла

Това е най-източната точка на България, а фарът в Шабла е сред 100-те национални обекта. Фарът е най-старият и най-високият у нас – цели 32м.

Leave a Comment